Het CremerkoorUitvoering Cremerkoor 13 juni 2008 in 't Cremer

Dit is de website van het Amsterdamse Cremerkoor. We zijn een klein gemengd koor dat bestaat sinds begin 2007. Ons repertoire bestaat vooral uit 3-, 4- en 5-stemmige muziek uit de barok en renaissance. We repeteren op donderdagavonden in Amsterdam Oud West. We geven minimaal twee maal per jaar een uitvoering met medewerking van instrumentalisten en solisten. In de eerste helft van 2009 zingen we een deel van Monterverdi's L'Orfeo, en een aantal begeleide en onbegeleide madrigalen.


NIEUWS: In juni 2009 geeft het koor twee concerten met muziek van de Italiaanse componist Claudio Monteverdi (1567-1643). Op het programma staan de proloog en eerste akte uit zijn eerste opera ‘L'Orfeo’ die gebaseerd is op de klassieke mythe van Orpheus en Eurydice. Daarnaast worden er enkele madrigralen ten gehore gebracht. Het Cremerkoor wordt begeleid door een klein barokorkest met oude instrumenten. Solisten zijn o.a. Martin van Vliet, tenor, en Barbara Wessel, sopraan.
De uitvoeringen vinden plaats op vrijdag 5 juni om 20.15 uur en op zondag 7 juni om 16.00 uur in de Vincentiuskerk aan de Jacob van Lennepkade 211, in Amsterdam. De toegang bedraagt €6,- voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten zijn verkijgbaar aan de zaal. Reserveren via koor@guitaromanie.com. Hier kunt u de poster downloaden.
Uitvoering Cremerkoor 2009

In 2008 voerden we de barokopera Euridice van Jacopo Peri geheel uit. In het najaar zongen we een programma met Renaissance-tophits. In 2007 hebben we twee uitvoeringen gegeven: in mei een programma met Spaanse vocale muziek uit de renaissance en de romantiek, en in december een programma met stukken uit de Schotse renaissance, gecombineerd met Vlaamse kerstmuziek uit de 17de eeuw. Hier vind je de foto's van deze uitvoering!


Op 11 januari 2007 is het Cremerkoor gestart door Rob Versteeg en Jelma van Amersfoort. Repetities worden gehouden op donderdagavond 20:00 -22:00 uur in het Cremergebouwtje in Amsterdam.
Dirigent is Jelma van Amersfoort, die afgestudeerd is als uitvoerend musicus aan het Sweelinck Conservatorium, en een opleiding koordirectie heeft gevolgd bij Unisono in Utrecht. Telefoon: 020-6160078, jmvanamersfoort@yahoo.com